במבט חטוף זה לא נראה שיש הרבה הבדל בין השניים. אבל אם אתם רוצים להיות רציניים אתם תרצו שהמנגל שלכם יהיה רמה אחת מעל כל השאר.
שלושה גורמים להחלטה איזה מנגל עדיף בשבילכם
שיעזור לכם להחליט מה המנגל הטוב ביותר.
- ביצוע (איך תשתמשו במנגל ולאיזו מטרה)
- מיקום (נשאר תמיד בחוץ, חשוף למזג אוויר, או שיהיה מוגן כשלא בשימוש)
- מחיר (כמה אתם מוכנים לשלם)
1. ביצועים
כשזה מגיע ל'על-האש', ביצוע יכול לומר דברי מאכל שונים בשר, עוף וירקות או שיטות בישול שונים, עם תבלינים, מלאי שמן או מרינדה. זה תלוי מה אתם מחפשים. האם יש מראה מסויים של גריל שאתם מחפשים? מה מוליך חום ביעילות יותר? בתנאי בישול שונים? אכפת לכם לנקות לאחר כל שימוש? במיוחד את הרשת?
רוב המנגלים עשויים מאלומיניום, לוחות מתכת פלדה או נירוסטה. באופציה האחרונה יש לשים לב איזה מנגל נירוסטה קונים כי לא כל מנגלי הנירוסטה נבראו שווים. בשביל עמידות ויכולות אתם רוצים שגם גוף המנגל וגם המסגרת שלו יהיו עשויים מנירוסטה ותבדקו איזה סוג נירוסטה שומש בבניית המנגל. זה לא נדיר למצוא חברות שמשתמשות במתכות אחרות פחות טובות להוזלת עלויות.
2. מיקום
כשזה מגיע למיקום, זכרו שרוב המנגלים אינם עמידים לאלמנטי מזג האוויר לאורך זמן. אם בכל מקרה אתם מתכננים לשים את המנגל במקום מוגן זה פותח בפניכם קצת יותר אפשריות.
ככלל אצבע, מנגלים איכותיים יותר בנויים מברזל יצוק או פלדה או שילוב של השניים. המנגלים האלו קלים לתפעול ועמידים מאוד ובדרך כלל נשמרים לשנים. ואם הולכת חום זה מה שאתם מחפשים, גריל פלדה או נירוסטה יהיו הבחירות הטובות ביותר.
מה אתם צריכים לדעת על גריל מפלדה:
פלדה מוליכה חום גבוהה בצורה טובה. פלדת גלם גם מאוד מחלידה ולכן בדרך כלל מצפים אותה או בחרסינה או באמיל. הציפויים האלו מבטיחים שהרשת צלייה לא תחליד ולא תבטל את טעם התבלינים. הם גם מקלים על הניקיון. בזמן שלא תקבלו את הצליל של האוכל נצרב, אתם גם לא תקבלו נקודות כהות שנשארות בזמן הצלייה. בציפוי מחרסינה או אמיל יכולים להיווצר חריצים וסדקים אם הרשת אינה על מעמד מבטון. החריצים והסדקים ישפיעו על הולכת החום ובסופו של דבר יגרמו לרשת להיחלד. פלדה שאינה מצופה מציעה יתרונות כמו היכולת להוליך חום מאוד גבוהה וצריבה טובה של האוכל, ומניעת הדבקות האוכל ברשת.
יתרונות וחסרונות
יתרונות
- מוליך חום ברמה טובה ולאורך זמן
- שורד יותר זמן, אך ורק שהמנגל עשוי מפלדה ללא ציפוי
חסרונות
- יחליד עם הזמן
- לוקח יותר מאמץ וזמן לנקות
- יש צורך לנקות כשהרשת עדיין חמה בכדי להפטר משאריות
- דורש יותר תחזוקה כגון שימון לאחר שימוש
מה אתם צריכים לדעת על גריל מנירוסטה:
צלייה עם מנגל נירוסטה אומר בכללי שלא תקבלו את רמת החום הגבוהה שבא עם מנגל פלדה, אבל תרוויחו את ההחזקה של החום. נירוסטה גם עמידה יותר ומתאוששת טוב יותר, יכולה לשרוד ביותר עמידות את אלמנטי המזג אוויר כמו שמש, רוח, גשם ומלח (שנמצא בלחות באוויר). בזמן שרשת נירוסטה תשחיר עם הזמן, זה נחשב נורמאלי (צחצוח מהיר של מברשת תוריד את ההשחרה אם תחפצו בכך), וכמעט אין צורך בניקיון מכיוון שנירוסטה אינה זקוקה לשימון, ולכן התחזוקה גם קלה יותר. שטח הרשת של מנגל נירוסטה נוטה להיות גדולה יותר ממנגל פלדה אך מסיבה טובה, הם צריכים לצרוך יותר חום על מנת לצרוב את האוכל בצורה טובה. לאלו שמחפשים שרידות ארוכה, תיחזוק נמוך וביצוע טוב, תשקלו ללכת על מנגל נירוסטה.
יתרונות וחסרונות
יתרונות
- לא יגיע לטמפרטורה גבוהה כמו מנגל פלדה, אבל יחזיק את החום בצורה טובה יותר
- קל לניקיון
- תיחזוק מינימאלי
- מאוד עמיד – ייתן ביצועים טובים לאורך שנים.
- לא יחליד (מנגלים עם ציפוי כן)
חסרונות
- ישחיר עם הזמן אך לא ישפיע על הצלייה או הטעם.
בסופו של דבר, כשזה מגיע לבחירת הגריל, זה עוזר לדעת יתרונות וחסרונות גם על גריל מפלדה וגם על גריל נירוסטה. כשתחליטו כמה חשוב הביצוע, המיקום והמחיר, אתם תהיו מאובזרים יותר בכדי להגיע להחלטה מושכלת בנוגע לאיזה מנגל מתאים לכם יותר.
אנו מייצרים מנגלים מנירוסטה באיכות וברמת גימור הגבוהה ביותר, צרו עימנו קשר כדי לקבל עוד פרטים.